Seznamovací pobyt 6. tříd

$article->head

Seznamovací pobyt šestých tříd

      V krásném prostředí rekreačního střediska Piccola Italia Oáza ve Sloupu v Čechách se naši šesťáci vzájemně poznávali ve dnech 11. až 13. 10.

      Na programu byly seznamovací hry, výlety a aktivity v přírodě. Počasí nám sice přálo jen částečně, ale i tak jsme stihli několik pěších výletů. Všichni stateční vystoupali po vytesaných schodech až na Havraní skály, kde jsme se pokochali krásnou vyhlídkou do krajiny na vrchy Klíč, Špičák, Chotovický vrch a další kopce kolem Sloupu v Čechách. Navštívili jsme také lesní divadlo, kde jsme si zahráli lidské pexeso a zatančili na jevišti. Do ubytovacího areálu jsme se vraceli za výborným jídlem a chvilkou odpočinku. Ve společenské místnosti jsme se věnovali nejrůznějším stmelovacím aktivitám, při kterých děti poznávaly své silné i slabší stránky a učily se spolu vzájemně komunikovat a spolupracovat. V pátek dopoledne před odjezdem jsme se ještě vydali do nedalekého lesíka a uspořádali týmovou soutěž v několika disciplínách – hodu šiškou na strom, stromovém slalomu a týmovém skoku do dálky. Jelikož vítězná družstva byla dvě, musely rozhodnout šedé buňky mozkové při řešení matematického hlavolamu.

      Celý pobyt proběhl v přátelské atmosféře a věříme, že svůj cíl splnil.  Žáci obou tříd nakonec vyjádřili přání ještě se někdy takto společně někam vydat.

      Děkujeme zúčastněným za snahu učinit pobyt příjemným pro všechny a středisku Piccola Italia Oáza za výborný servis a zejména za skvělou kuchyni, která u dětí i jejich doprovodu sklidila veliké ovace.

Mgr. Ivana Vobořilová a Mgr. Miluše Nováčková, třídní učitelky

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Ivana Vobořilová
Publikováno: 16.10.2023
Ročník: 2022-2023