Návštěva Velké Británie

$article->head

Dne 21. května 2023 se žáci naší zákupské školy vydali na výlet do Spojeného království. Po dlouhé cestě autobusem, která byla přerušena plavbou trajektem, jsme dorazili do malebného městečka jménem Ilfracombe. Ještě ten den jsme se stihli pokochat krásným pobřežím západní Británie a seznámit se s našimi hostitelskými rodinami.

Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že pobyt u těchto milých Britů byl příjemný pro obě strany a zkušenost vést každodenní konverzace s rodilým mluvčím nás určitě posunula. Naše rodiny se o nás staraly, když jsme se vrátili ze školy a výletu, například nás brali na procházky. Druhý den, a následující dva dny, nám naši angličtinu rozvíjela také dopolední výuka ve škole pro cizince, Country cousins. Zde jsme měli moznost projít si gramatiku, vytvořit zábavné prezentace, debatovat i probírat momentální stav světa.

Po dopolední výuce jsme vždy odpoledne jeli na nějaký zábavný výlet do okolí Ilfracombe. Navštívili jsme národní park Exmoor a Valley of Rocks, nedaleké městečko Barnstaple a Woolacombe Beach (pláž) a poslední den v severním Devonu rybářskou vesničku Clovelly.

Po třech celých dnech v Ilfracombe jsme se brzo ráno vydali do Londýna. Tam jsme se projeli od O2 arény Uber lodí do centra, kde jsme se pokochali městem z výšky 135 m, kam až ční London Eye, potom se prošli k the Houses of Parliament a slyšeli zvuk nakřáplého zvonu Big Ben. Pokračovali jsme k Buckingham Palace a na Leicester Square a Trafalgar Square, do National Gallery a ještě k dalším památkám v Londýně.

Po naplněném týdnu nás opět čekala dlouhá cesta zpátky domů, která se ještě prodloužila promeškáním našeho trajektu o půlnoci. Nakonec jsme všichni dorazili do Zákup. Sice unavení, ale živí jsme se rozloučili s našimi kamarády z dalších dvou škol a rozešli se domů.

Za mě výlet stál za to a spolužákům z ostatních tříd bych ho rozhodně doporučila, pokud budou mít tu šanci jet.

Adéla Toráňová

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Hana Kucová
Publikováno: 08.06.2023
Ročník: 2022-2023