Turnaj v kopané

$article->head

Velký úspěch v minikopané

Ve středu 10. 4. 2024 se sešlo na českolipské umělé trávě 10 školních družstev okresu Česká Lípa, k turnaji v minikopané. Hrálo se ve dvou základních skupinách systémem každý s každým.  Do finále postoupily 1. a 2. družstvo každé skupiny.  

Naše družstvo ve složení Oskar, Nikolas, Petr, Pavel, Marek, Robert, Matyáš, Vláďa, Martin a Petr v deštivém a chladném jarním počasí nastoupilo ve své skupině postupně proti družstvům z Jablonného, Lad (ZŠ Lada ČL), Severu a Slovance. Chlapci vyhráli skupinu (3 vítězství a jedna remíza – se Slovankou).  Náš gólman byl překonán jen jednou a celou hru ve skupině ozdobil parádním gólem Pavel, když trefil pravý horní roh. Tým postoupil do finále z prvního místa.

Tady nás čekal tým Kamenického Šenova. Vítězství 1:0 nám zajistilo postup a hru o zlato s družstvem ZŠ M. Tyrše Česká Lípa. S družstvem z Tyršovky už jsme se letos jednou ve finále potkali. V sálové kopané, na podzim, tenkrát jsme prohráli o gól a do školy přivezli stříbro.

  Základní hrací doba 12 minut nepřinesla vítěze. Tyršovka tvrdě útočila a Zákupy tvrdě bránily. Skvělý rozhodčí, skvěle pískal. Nastavení 5 minut. Pořád stav 0:0, musí rozhodnout penalty. A bylo rozhodnuto. I když jsme nedali hned druhou penaltu a pro Zákupy to v tu chvíli vypadalo špatně, Robert (brankář) skvěle podržel družstvo a vychytal 2 penalty soupeře. Pavel (náš nejlépe střílející hráč) nastoupil k poslední penaltě utkání a jasně proměnil. Vítězství  a zlato mají konečně po hodně dlouhé době chlapci ze Zákup. Gratulace, skvělý výsledek. ZŠ Zákupy postupují do kraje v minikopané. Díky patří nejen družstvu ale i učitelům (museli suplovat), panu řediteli Čestmíru Kopřivovi (pustil nás na turnaj a radoval se z vítězství) a organizátorům panu Brožovi P. (vede AŠSK) a Brožovi Z., který turnaj organizoval. Prostě parádní turnaj, skvělý tým, zlato, skvělé chladné, deštivé počasí ???? a nikdo se nezranil.

Připojené fotografie

Autor: Mgr. Miloš Nováček
Publikováno: 19.04.2024
Ročník: 2022-2023